Børnehuset Tangsmose
 

 

Historie omkring Børnehuset

Børnehuset Tangsmose blev oprettet i 1970 som en selvejende institution der hed Hørup Sogns Børnehave. Sidst i 70’erne blev der bygget en fløj til, som blev indrettet som vuggestue. D. 1. januar 1996 blev børnehaven en kommunal institution på lige fod med de øvrige institutioner i det gamle Sydals kommune. Sommeren 1998 skiftede institutionen navn til Børnehuset Tangsmose, efter at have haft forskellige navne i årenes løb.

Børnehuset er beliggende i udkanten af Hørup tæt på skov og strand. Da børnehuset er en gammel institution har vi en dejlig opgroet legeplads, med mange udfordringsmuligheder. Selve børnehuset er indrettet med en del små rum, der giver mulighed for små grupper af børn der kan fordybe sig i leg. Selve huset er selvsagt også gammelt, men vi forsøger at vedligeholde dette, og gøre det hyggeligt og indbydende for børn og forældre.

En gang om året holder vi en arbejdslørdag, hvor forældre, børn og personale hjælper hinanden med at vedligeholde og reparere dele af huset og legepladsen. Dette har været en succes både for huset, børn, forældre og personale.